HB LOW BP HIGH

Tadi buka buku pink. HB 10 je nurse ckp.. Lps tu BP 180/100?

8 Balas

Cara saya naik kan HB 10.4 ke 11.1, makan ubat dgn air oren.. Makan kurma 3 biji setiap pg.. Makan byk sayur n byk buah.. Tp sy mmg hari2 makan banyak pisang.. Pastu makan kacang almond..

5y ago

OK. Tq

Family mak ayah ada drh tinggi... Alhamdulillah doktor terus bg ubat, hr nk daily bp ok 130/80 ... Doakan esok dan seterusnya bp ok... Hb je kena naik kan cpt... Huhu....

Kalau BP tinggi 180/100 tu ada darah tinggi ke? Sy punya tak sampai 100 pon. Dlm 97 je.normal ke tu?

5y ago

Rasa normal atas 90. Bawah jgn lebih 80

Mak ai tggi nye bp..

HB saya 8 je 😭

5y ago

cuba iberet sis,,sya mula2 pregy 10.7 lpas toe trun 9.3..Alhamdullilah slpas mkn iberet hb naik 11.2

bp awk tggi mgkn first time bukak buku x..jus relax sis..insha'ALLAH😊

Tingginya bp 😅

Maaf ye sy tya, sis ad keturunan BP high ka? Mcm mak ka ayh ka..mcm sy mak sy mmg drah tgi..tp pling tggi sy prnah 128/90...