sakit gigi yg amat masa 15weeks

Hi, masa 15weeks, saya sakit sgt gigi geraham yg blubang ni..sya g klinik krjaan, dktor x cbut g sbb msa tu 14w4d , dya cma bg ubt kmur n paracetamol..tpi sya x brani mkn ubt prcmtol.. sya ad beli ubt titis untuk ggi blubang kt frmasi..boleh ke kte guna ubt titis tu smntra wktu??

6 Balas

Masa trimester 1 sy gi tampal gg doktor ade bgtaw trimester 2 boleh cabut gg, tapi depend bpe hb klau xde problem boleh cabut, mybe kalau tgh sakit sbb tu xleh cabut kot.. Sbb klau x preggy pun, gg tgh sakit doktor xbg cabut, sroh kasi hilang sakit+bengkak baru bleh cabut.. Ni ape yg sy taw la..