ubat tmbah darah iberet 500

Hi mom , nak tnya dan crita sikit kmrin sy g klinik untk cek hb , beria2 la fikir hb naik x trun . last2 hb menjunam ke 8 shja dri 11 . so Jm tu suruh la sy g hsptal bsar untk ambik darah , najis n kencing . dan sekali g ambik ubat tmbh drah . tpi yg sy muskil skrg ni , frmasi tu da x bagi ubt byasa tu. Dya bgi ubat iberet . ok street pgi ptnyaan sy , ada tak yg sedang ambik ubat yg sama . boleh share tak mcm mna nk ambik ubt ni . sbb sblum ni kan mkn ubt yg coklat tu dya bgi sekali vtamin n acid folic jdi kena minum 3 jenis ubt la . yg ni dpt 1 ubat tu jer , adaka makna nya sy memang perlu ambik ubt ni jer atau sy perlu ambik juga acid folic n vtamin c tu skli ? Mohon bntuan dan penyelasan sikitt . maaf la ayat agak x trsusun .

1 Balas

Dlm iberet tu dah ada smua iron tablet, folic acid.. Jd sis mkn ja tu iberet ikut jumlah yg dr suruh

4y ago

Ya sis.. Sy makan zincofer.. Jd yg lain2 tu sy tak makan dah