sakit gigi yg amat masa 15weeks

Hi, masa 15weeks, saya sakit sgt gigi geraham yg blubang ni..sya g klinik krjaan, dktor x cbut g sbb msa tu 14w4d , dya cma bg ubt kmur n paracetamol..tpi sya x brani mkn ubt prcmtol.. sya ad beli ubt titis untuk ggi blubang kt frmasi..boleh ke kte guna ubt titis tu smntra wktu??

6 Balas

Panadol yg doc bg tu boleh mkn. Kalau panadol yg beli dkt farmasi ke ape ke better jgn sbb tkt ade dos tak sama. Ubat titis tu tak pasti pulak boleh guna ke tak. Kena baca jugak boleh ke utk ibu mengandung.

5y ago

Yke sis..sye bli kt frmsi ubt liquid gek AVO ntk titis pd tmpt blubang tu..spya than skit.. tp paracetamol x bli ..