Dilema

Masa 11weeks haritu, resign dari kerja. Atas faktor, dok sorang2 kat tempat orang. Suami jauh. Family jauh. Literally sorang2 je survive sana. So bila tiba2 mengandung, dia punya alahan tu takleh bawa bincang plus sbb memang da lama tahan hati dekat company lama tu, so decide resign terus. Now im in my 25weeks. Alhamdulillah baru dapat job offer, dekat dengan family. Kirenye bole ulang alik rumah family. Bos tmpat baru pun well aware dgn kondisi saya, and dia takde apa2 masalah dengan tu. Cuma persoalannya, perlu ke saya kerja sekarang atau alang2 tunggu je pas beranak nanti. Will it make any differences? Your opinion is much appreciated. Thanks.

5 Balas

Kerja sekarang pun okay . Ibu masa mengandung lebih baik aktif dari duduk saja . Ibu aktif , anak pun aktif dalam perut . Tapi kalau masa mengandung ni awak selalu rasa tak larat , bermalasan , tak payah kerja pun tak pe .

5y ago

Tu la kan. Lagpun dah puas da rse dok rumah. Tq ya atas pendapat 😁

Kerja sahaja macam biasa. Is good to have boss yang boleh faham. I'm also a working mommy to be. Banyak outstation every week. Alhamdulillah in my 3rd trimester.

Hi. Boleh share tak tips dapat kerja baru waktu pregnant ni?

Kerja ja sis.nt bole ambil cuti ja...

keje la dl sis.. masih ok tu..