36 Weeks and High Risks Boleh Travel Jauh ke ?

Salam nak tanya bulan 1 nanti wedding adik bongsu saya dkt kampung . Time tu dah nk masuk weeks 36 . Tapi dilema takut nak travel balik sebab saya ada history operation cysts (laparotomy) time 18 weeks pregnant haritu . And saya ada young hypertension jugak . So nk mintak pendapat agak2 ada risks tak kalau saya travel balik dalam 4 hours driving . Tak balik serba salah dgn family sebab kenduri side belah family pulak tu . Cuma takut risiko plus saya dlm pemantuan pakar so plan mmg nk bersalin kt kl dgn pakar gynae sekarang . Since ni anak first so xde pengalaman, risau bila tengok kwn2 yg contraction awal n bersalin awal. Please advice me 🥺🙏🏻 sis buntu 😢

2 Balas

my opinion, once dh msuk 35w above mmg high risk utk bersalin. sbb bby anytime je boleh keluar sebenar nya. tapi kalau nak pegi jugak, bwk buku pink and brg2 baby sekali. atleast kalau terberanak dkt sana brg2 dh ade. sblm tu boleh pegi consult dgn doctor dulu. 3 days before ke 2 days before ke.

sy mak memng tak suruh balik.. prjlnn ke rmh dia pun dlm 3 jam.. dia suruh rehat je.. sbb pernh gugur..brg baby pun sy order je.. takde nk ke mall.. hmm yg sis ni pulak mmng high risk la sis.. tpi bawak je la persediaan nnti 😊😊