Berpantang sendiri

Siapa ada pengalaman berpantang sendiri ? Saya jauh dgn family, sedara mara pun jauh. So decide suami jaga pantang nanti.. semoga mental saya kuat ☺️ #firstmom #firstbaby #pleasehelp

2 Balas

insyaAllah. yg penting belajar tentang penyusuan.sy tk tahu benda ni penting. sy gagal nk df baby. lani jd EP MOM. penat sgt. tp terpaksa sbb nk bby dpt nutritions dr susu ibu.yg lain insyaAllah mudah je. beli ubat berak ye. makan pantang mudah2 je.asalkan perut kenyang. sy makan ikan bakar + nasi putih sampai 30hari. hari 31 suami bg makan ayam goreng +nasi putih sampai 44 hari. makan sunkist sbijik shari. sejak bsalin. pemakanan semua ni buat berat sy turun ke berat sbelum nikah😆. ibu happy walau tk boleh df.

boleh follow fb doctor imelda balchin pakar o&g. dia banyak share ilmu yg memudahkan kita sebagai ibu2