Makanan favourite anak

Hi mamas. Anak2 ada makanan kegemaran diaorang tak, anak suka makan apa? Anak saya 3y suka betul dessert sagu gula melaka, makan pulak fav dia nasi+sup dan spaghetti carbonara. Kalau ada menu ni mesti asyik tambah. Selagi ada mesti minta hehee 😊

9 Balas

anak sye pun 3y and sgt picky eater, mmg rutin dia akan makan roti coklat gardenia/roti paratha/nugget dgn macaroni carbonara/pisang. air masak je dia minum. sesekali kalau makan dkt luar bg la dia mnum air vico tu. sbulan skali blanje la jgk aiskrim or coklat buat rasa2. 😂. dh bermacam cara sye buat untk bg dia makan real food, semua dia tolak 🥲. hrp2 dh besar nnt dia makan la real food.

4w ago

Wah bagus mommy banyak juga anak makan tu. Sooner anak boleh adapt makanan dewasa insha'Allah

hi mama. anak saya, sofea, 2y5m. suka mac n cheese dan spaghetti carbonara juga. omputeh betul. nasi berlauk ikut mood dia. 🙄😂 dessert pulak, suka puding, dadih, banana cake. tapi masih kurang berat badan, hehe berat naik sikit2 je, malu2.

4w ago

Girl biasa lah naik sikit2, yang penting anak boleh terima adult food slowly. Good job mommy!

Anak sy 3y suka menu kg..western2 semua xnak.. fav dia masak lemak udang, singgang sotong cara budak n ikan goreng. Minum air masak atau susu full cream sahaja,xsuka coklat tp ice cream vanilla dia suka 😅 tgh cuba bg try mcm2.

4w ago

Very good suka menu kg 👍🏻 Jarang anak2 tak suka coklat, keep it up mommy teruskan beri anak makanan berkhasiat.

5274017