mama

Hi mama nak tnye penah x doc scan bby boy..tp lahir bby girl?

49 Balas

Saya pena scan 2x baby girl third scan xbg nmpk da.. Tp hati tu kuat katakan nie mesti baby boy.. Skli da kuar jak dr rahim kita.. Nurse bole plak main teka teki.. Baby boy or girl.. Saya ckp baby boy.. Lps tu bru nurse bg tgk torpedo nya.. Hahhaa... Alhamdullilah... Xkisah apa jantina.. Janji baby sihat.. 😍😍😍😍Second baby nie.. Doc da bgtau bakal boy.. Da xnak tau da apa jantina.. 🤗🤗🤗🤗

Mostly klu scan boy, inshallah kuar boy,sebab nampak bebird..tapi klu scan girl belum tentu kuar girl,maybe bebird nye tersorok, apapun tu semua kuasa tuhan, klu nak tukar sekelip mata je, sy pun nervous jugak ni, tengah tunggu due 13/8, scan 3x boy,takut kuar girl, sebab banyak beli colour blue & green,tapi apapun xkesah, janji selamat & sihat..😊

5y ago

Alhamdulilah, selamat dah bersalin baby boy 15/8 haritu..lewat 3hari..😊

X penah lg... Ank 1st dulu scan boy mmg bersalin boy... yg kedua ni bulan depan baru scan...janji baby kluar dlm keadaan sehat dan sempurna.. InshaAllah..Preggy kali ni x sy kesah dpt baby boy or girl sbb da 7 tahun x merasa pegang baby baru... 😊😊😊

Pernah terjadi pd Mak Sy.. Semua set baby warna biru sekali keluar baby girl. Sy pun skrg ni scan baby boy, semua beli tema Marvel superhero. Terbayang jg kot kuasa Allah tiba keluar baby girl 😅mesti bersorak suami Sy.

kawan saya, 😂 scan boy. sebab anak sulung kan, habis semua baju beli untuk boy. bersalin, keluar baby girl. melopong laki bini. 😂 baju semua bagi dekat kakak dia kebetulan bersalin boy.

Pernah! Mase mk sy pregnant kn adik sy. Scan mmg doc kompomkn kate lelaki. Skali lahir prempuan!! 😆😆😆 Name lgsg xde prepare name prempuan. Last² name doktor yg sambut tu jd name die. Haha

Macam my sis,die scan 2X result boy ,punye excited sbab anak die dh 3 semue girl so standby barag n name smue boy tp bile lahir kluar girl.. 1 family trkejut 😅.. apepn trime seadenye janji sihat dan selamat..

Sy ank 1st scan kli.ptma girl. Kuo.mmg girl sbb mmg nmpk.burger sign. Yg ke3 ni dri kli pertama scan, tiap2 blm doc kk n spital scan mmg girl. Sbb bapa doc scan smua bgthu yg sama. Hrp kuo pun girl.

Blm pnah mgalami mcm ni.. Sbb anak 1st dlu 3x scan 3x tu ckp boy..hehe..kluar2 mmg boy... Now, preggy anak kedua scan masa 20w hr tu dah tunjuk gender..boy jg..tp xtau laa kluar nanti btl ke boy😅

Dua kali doc scan girl kluar boy...kali.kedua doc scan ckp sepasang twin....masa bersalin dengar nurse ckp blue....baby kedua kluar pun nurse ckp blue...tapi x kisah la..smua shat...kan...kan