kurang gerak waktu siang

normal ke klau 23week bby kurang gerak waktu siang. tp mlm bby aktif

37 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Normal rasanya. Sama mcm saya. Dah masuk 30week. Nak kira gerak dia smpai kena kejut baru gerak. Bila dah settle cukup 10 gerakkan lps magrib dia punya aktif smpai xboleh nk fokus tgk tv bawak ke pagi aktifnya 😊 Biasanya klau nak suruh dia bangun. Cari masa baring mengiring smpai usap perut. Time tulah dia kick kita. Cpt2 tick 😀. Skrg ni dah makin lama dia aktif siang tp xselalu.

Baca lagi

saya pun dry 22week smpai 29week baby aktif malam sjaa...kalau pagi, dy kurang gerak...macam balik2 tidur...sekarang pun dah 36week, baby kurank gerak pagi, tapi bila dah masuk dalam jam5-6...dia aktif sangat sampai tengah malam....dia tak nak mommy dia rest....

VIP Member

saya pulak time subuh2 bby aktif, dia nk kejutkan ibu dia solat subuh kot 😆 klau mlm pulak tak tntu kdang aktif manjang, lg time2 kita nk masak dia gerak2 geli dibuatnya hahahahaha

VIP Member

Saya pun kalau waktu malam aktif sangat sampai nak tidur pun terasa pergerakan dia bila waktu siang kurang aktif tapi rasa juga dia punya pergerakan janji ada masa dia bergerak 🤗

normal je... sbb baby tdo dlm perut kadang... mungkin tu time tdo dy... mcm sy ary tu baby gerak time sy blik kje je dgr suara ayh dia dia aktiflah... skrg tiap saat aktif... 😅😅

Normal je kot. Asal baby aktif time check up jantung baby okay. Xde apa tu InsyaAllah. Sy masa pregnant selalu pakai tanda je 10 tendangan baby. Hehe sbb tahu dia aktif malam 😅

VIP Member

normal baru lg tu 23week . nnti da 28week insha Allah akn okey . mlm² tido buka surah² . Insha Allah baby tido mlm . siang berjaga . sy buat mcm tu hehe

VIP Member

sama ngan sy gak tu...kdg2 bby aktif tgh malam sampai ke subuh, jd bila nk kire kick die start pkul 9 tu, nk kne kejut je kjenye. hihi..

VIP Member

Sy pun 23w, siang kurang gerak, kdg2 yerasa bila baring je, mlm mmg aktif , tp kalau baby kurang gerak dr slalu kna cpt2 pg hosp tau

Saya plk baby xtentu gerak..kdg mlm aktif,siang xde sgt..tapi ada tu siang dia aktif mlm plk xde..xdpt nk jangka bila dia gerak