Baju baby

Mak2 ade cadangan tak untuk jenama baju sesuai utk bayi newborn. Maklumla first baby. Excited sikit. Ade org cakap jgn amik yg mahal2 sbb baby cepat besar, pkai skjp je.#ingintahu #firstbaby

21 Balas

Parent of 3, utk 0-3m & 3-6m beli brand mcm Pureen, Anakku, Carters, OKBB, Disney Baby, Fiffy dll. Nak beli brand x brp kenal tapi material baik pun terpulang, klu nak beli dkt shopee cek komen dlm shopee dlu. Brand yg sy list antara brand pkaian baby dgn material selesa, range harga pun bg sy lebih kurg shj dgn yg material biasa2 Brand luar negara yg material lebih mantap dan harga lebih power sikit, mcm komen2 lain kata beli lepas baby dh besar sikit (kalau sy umur 1yo keatas) 🌹 Kami tak beli size newborn, terus beli 0-3 dan 3-6 shj sebab baby mmg cpt besar, by 2 months dah tak muat pakaian size 3 months. Anak below 6 months terutama below 4 months, akan kerap tukar pakaian anak sebab explosive poop atau muntah susu dll, plg lama pun dalam 3 jam baby pakai then perlu tukar dan basuh 😂 Yes baby cepat besar, waktu anak 1st dan 2nd dah 1 yo kami bagi shj pakaian diorg, betul2 like new, ada yg igt belum dipakai (new) sebab mmg kejap shj anak pakai lagi2 bawah 6m pya pakaian 🌹 Moga membantu ❤️

saya beli brand pureen ja. saiz campur ada saiz 0-3, ada yang 0-6 tapi tak beli banyak budget untuk pakai seminggu ja cuma kena rajin cuci la nanti. banyak yang bagi nasihat jangan beli baju banyak untuk newborn sebab nanti baby cepat membesar. lagi satu bila sedara mara atau kawan tau kita dah bersalin nanti mesti ada yang bagi hadiah lagi. itupun dah cukup untuk pakaian dekat baby nanti. dari segi harga bagi saya okla pureen ni. mampu milik. nak beli yang mahal atau jenama tunggu baby besar baru berbaloi rasa. time baru lahir ni yang penting kain lembut untuk skin baby tapi kalau mampu nak beli yang berjenama atau mahal pun takda masalah. ikut budget masing masing kan. macam saya semua beli dekat mall boleh terus pegang baju tu rasa kain ok ke tak lebih puas. kalau nak beli online pun banyak cuma kualiti kain tu tak pasti la ok ke tak.

baju baby untuk newborn?brand? ikut poket masing2. yg penting baju tu selesa, kain xpanas dan pengudaraan ok. kalini pregnant saya xnak dah beli baju newborn 😂 klau boleh beli bju yg 2 3 bulan. sebab baby sgt cepat membesar. yg kedua 😥 sebab dekat lengan baby ada cucuk bcg je. first experience saya agk stress napo anak aku nangis kalau pakai baju. rupanya mmber dh kena cucuk bcg adoi. idok la nk beli baju newborn. nak bagi anak selesa pakai baju 😢

betul sape yg ckp tu jgn beli mhl2 😂.. mmg baby pakai skjp je pun.. huhu.. baju lobang2, baju lgn pjg dn pendek.. beli mcm ni for 0-3,0-6..masih bb boleh guna lama sikit. jenama pape je beli asalkn ada baju😂.. slps 6 bln nti belilh yg comel2 branded sikit pun xpe boleh guna bila nk jln2 ke.. ☺️ cuma skrg ni utamakn pampers ank yg mhal pun xpe.. mcm huggies or mamypoko.

newborn saya beli jenama H&M. kain memang lembut Dan berkualiti. saya beli time sales dapat murah . cuma jangan beli banyak anggaran untuk seminggu pakai lpstu basuh2. berbaloi sebenarnya, baby pun selesa pakai tkde lah oversize sngt kesian tngok baby. baju H&M mostly dijual set terus. 5 helai rm90++ bagi saya okay sbb satu jatuh berbelas ringgit dngn kualiti yang ohsem.

2y ago

Betul wakk,saya pun beli yg pack punya. Ada sale h&m baruni buy 2 free 1 harga 1 RM34 tapi dapat 2helai. Kain dia pun elok cantik. Brand next,george pun kalau pandai tengok harga mmg dapat bawah 20 je sehelai tu. Jenis rompers baruni saya dpt rm13 lebih je tapi kena beli dia dah siap pack berhelai tu. Lagi murah kot nak dibandingkan brand lain.

boleh beli Preloved je sis kalau nak merasa pakai yg branded.. ada yg jual condition seperti baru. harga pun berbaloi.. mmg betul diaorang cepat membesar.. tak terasa sgt ada pembaziran kat situ.. anak pun selesa sbb material yang premium.. apa² pun terpulang kepada individu.. Semoga dipermudahkan segala urusan sis..😘

beli je anakku, fiffy, bnyak lg brand. utk baby mak saya xbg beli baju xde brand sbb kain kasar nnt baby panas atau kulit sensitif. saya dulu pon excited, g mall main capai je sbb semua comel 😂 tp anak saya lahir kecik 2.46kg. so boleh pakai lama, lepas 3bulan pon muat lg

better jangan beli size newborn..Bby saya lahir2 3.8kg,baju size newborn langsung xpakai sebab xmuat..Naseblaa masa beli ritu untuk size newborn selai je buat syarat.Saya banyak beli size 0-3/3-6bulan untuk baju jenis biasa..Kalau rompers saya ambik size 3-6/6-9

beli yg Mahal xpe tp jgn banyak...tgk keadaan dulu n nanti beli lagi Masa topup pampers..kadang baby ni lain2 ada yg kulit sensitive ada yg ok je semua jenis fabric ..n jgn beli baju oversize nanti menyesal mcm sy 1st baby pakai baju gedebeh 🤭

beli yg saiz 0-3 / 0-6 month pun ok.. misi kk pun pesan mcmtu sbb baby cepat besar klau semua ambil saiz newborn rasa syg plk baru blh pakai kjp nt dia mula naik berat dh x blh pakai dh..jenama x kira jenama apa pun asalkan anak ada baju..