Baju baby

Mak2 ade cadangan tak untuk jenama baju sesuai utk bayi newborn. Maklumla first baby. Excited sikit. Ade org cakap jgn amik yg mahal2 sbb baby cepat besar, pkai skjp je.#ingintahu #firstbaby

21 Balas

Parent of 3, utk 0-3m & 3-6m beli brand mcm Pureen, Anakku, Carters, OKBB, Disney Baby, Fiffy dll. Nak beli brand x brp kenal tapi material baik pun terpulang, klu nak beli dkt shopee cek komen dlm shopee dlu. Brand yg sy list antara brand pkaian baby dgn material selesa, range harga pun bg sy lebih kurg shj dgn yg material biasa2 Brand luar negara yg material lebih mantap dan harga lebih power sikit, mcm komen2 lain kata beli lepas baby dh besar sikit (kalau sy umur 1yo keatas) 🌹 Kami tak beli size newborn, terus beli 0-3 dan 3-6 shj sebab baby mmg cpt besar, by 2 months dah tak muat pakaian size 3 months. Anak below 6 months terutama below 4 months, akan kerap tukar pakaian anak sebab explosive poop atau muntah susu dll, plg lama pun dalam 3 jam baby pakai then perlu tukar dan basuh 😂 Yes baby cepat besar, waktu anak 1st dan 2nd dah 1 yo kami bagi shj pakaian diorg, betul2 like new, ada yg igt belum dipakai (new) sebab mmg kejap shj anak pakai lagi2 bawah 6m pya pakaian 🌹 Moga membantu ❤️