Luahan(abaikan kalau annoying)

Mak mertua suruh husband beli 1 susu ni...katanya boleh mudahkan bersalin, anak tak kuning...Mertua suruh beli sbb anak kenalannya amalkan susu ni, baby keluar kuning tak tinggi Aku tak pernah dengar lagi minum susu boleh mudahkan bersalin, dan setahu aku susu kambing nak elakkan baby kuning...susu tu bukan susu kambing. So aku pun berat hati nak order sebab tak yakin, dah la mahal...RM100+ utk 25 sachet ?...tapi husband duk mention2 suruh order...sebab katanya mak dia suruh beli, sebab tu kena beli. Kejap2 duk tanya dah order ke? Serabut aku Haritu mak aku bagi tips mudah bersalin, minum air hujung rambut sambil doa (mesti korang pun pernah dgr tips ni) Tapi husband aku kata tak perlu minum air rambut bagai, baca doa zikir je utk mudah bersalin So kalau nak dibandingkan, sama la situasi minum susu tu kan? Tak perlu nak minum susu tu, baca zikir doa je Yang jadi isu skrng, aku rasa dia lebih2kan mak dia. Apa mak dia suruh buat, kena buat. Lain dengan mak aku. Paham tak apa yang aku cuba sampaikan? Haha. Ke aku je yang lebih2??

18 Balas

Hi Puan. Bukan lebih-lebih kan. Tapi disebabkan suami ni syurganya di bawah ibu, jadinya memang suami akan dengar kata si ibu walaupun kadang perkara tu remeh kerana nak jaga hati ibunya. Puan boleh je cuba layankan ibu mertua puan dengan hanya minum atau ikut nasihat bila di depan dia untuk jaga hati dia. Kerana waktu mengandung ni kan kita perlukan doa dan berkat dari orang tua. Semoga dipermudahkan segala urusan puan dan bayi puan ya. Amin🥰

Faham..sebab situasi lebih sama..apa yang mak dia cakap selua betul..apa yang mak saya cakap atau saya cakap semua xbetul xnk terima..mak dia je yg ade pengalaman jaga anak (sebab anak mak mertua yang jaga) *atas alasan suami xpercaya orang lain selain mak dia* Saya keje medical line so saya ad knowledge la pasal bf, mitos ke petua yang ntah pape tapi husband tetap menangkan mak dia walaupun dia taw petua2 tu ade yang macam khurafat

Hi sis,mudah ke tak bersalin tak semestinya kena minum atau makan apa2 yang keluarga,kawan,saudara mara rekomen. Saya ikut doktor punya nasihat je. Macam kakak saya,kawan dia bagitau makan ini,makan itu pun masih czer jugak ank second & first. Tu pasal saya tak percaya sangat produk overclaim bak kata Dr.Imelda😉

Nak mudah bersalin perlukan redha suami dan kedua² mak. Tak salah order je susu tu dan minum sambil doa dan zikir. Make sure your husband yg byr. Drpd minum air hujung rambut tu lagi pelik rasanya sb rambut ni byk bakteria. Apapun cuba jaga hati suami dan mak serta mak mrtua.

Kalau suami belikan susu tu xpe la 😂 sis minum je la 😂 tp kalau trjadi ape2 mertua n suami sis kene tanggung la 🤷‍♀️ biase la ank lelaki lebihkan mak dia 🤷‍♀️ keadaan kite serupa sis 😂 kadang2 nk nangis tp tahan yolaaa 😂😂

Saya baru 1st time dengar minum air hujung rambut boleh mudahkan bersalin. Apa2 pun sis, kalau suami sis asyik suruh beli susu tu, minta dia belanja. Kalau tak, bagitau je dia, rasa susu tu macam mahal sangat.

jawab je lah boleh... suruh laki awak bayar atau mak mertua bayar kn? 😂 klau awak tk lalu nk minum... tak yah minum, klau diorng tanya jawab je dh minum....

sy rasa sy lagi sanggup beli susu harga Rm100 tu daripada minum air hujung rambut.. hehe mcm pelik pula bunyi minum air hujung rambut ni. 🤭😅

Order sis tp suami y bayarkan, kn nk srh minum sgt kan biarlah dia beli utk baby dan isteri dia

dari minum air hujung rambut tu sis baik minum air zam2 niat tuk mudahkan bersalin