Kencing kotor

Macam nak bagi hilang kencing kotor ni, lepas bersama akan mandi teruih n air masak berliter liter la minum hummm buntu#firstbaby

14 Balas

Ya jumpa doctor... saya kena kencing kotor (sblm hamil) sampai ada batu karang. Alhamdulillah ubat yg doc bagi berkesan dgn izin Allah. Saya pun amalkan apa aje petua yg famili and friends bagi: minum air kosong secukupnya max 3 liter, air barli, nenas, tembikai, lobak putih. biras lelaki saya bagi Pil brand himalaya , sbb dia kerap kena batu karang , alhamdulillah sesuai dgn saya. follow up dgn klinik yg sama, doc scan, alhamdulillah, dah tak de batu karang di ginjal, pundi kencing pun ok. Syukurrrrr Serik kena kencing kotor ni. 😫 Moral of the story , minum air kosong secukupnya dan JANGAN TAHAN KENCING!!!!

Sya 35week 5days rsa kencing lain dripda lain, pgi hospital takut ada apa², plus lgi perut kerap mengeras sejam ada 4,5 kli skit seluruh perut, bila pgi hospital doktor ckp sya kencing kotor, so msuk ward trus diaorng Bgi antibiotics Dngan ubat buka jalan Bawah sbb before msuk ward doktor seluk Bawah 2 kli, ckp bukaan dah 2cm,emergency branak, tak sangka baby sya awal kluar,

Kencing kotor sbb apa? Sbb keputihan ke? Kalau sbb keputihan kena treat keputihan tu, insyaAllah okay. Kalau sbb kurang air, mmg kena byk minum air masak. Mcm sy sbb keputihan, doc bg ubat utk keputihan, ubat bg lawas kencing. Next checkup okay dah. Tapi kalau tak oky jgk kena jumpa doktor plk.

elak makan telur berlebihan dan cheese mlm sblm check up pagi esok.. n pagi2 sblm check up pagi, minum air bnyak2 dr sblm subuh smpai nak jmpa nurse.. sy pernah kena kencing Kotor.. trace albumin dlm air kencing.. alhamdulillah settle bila nurse suruh buat gini

3y ago

tapi kalau lpas buat cmni pun Masih ada lg kencing Kotor, puan kena refer doctor takut ada mslh lain.. semoga dipermudahkan urusan puan dan baby♥️

Sama la sy pn tgh alami skg. Sblm ni ank sulung x pernah kene mengandung kedua ni pn setiap kali checkup mmg cantik je urine tp lps positive Covid-19 terus kene mujur x sakit. Risau jugak ni sbb da nk bersalin skg tgh mkn antibiotics

saya pon kena kencing kotor smpai jdy batu karang..lama nk baek sakit sgt..kne mnom air msak byk2 berliter2 mkn ubat yg doc bgy ..amek masa gak alhamdulillah skrg da okey tpy still kne mnom air byk sbb doc kte mngkin bley kne lgy

Saya dua2 pregnancy check up clinic swasta. Yang pertama dulu dia bagi ural bancuh dengan air (boleh beli dekat pharmacy). Yang second pulak dia bagi satu jenis ubat minum & antibiotic

3y ago

Okay terima kasih nanti saya cari 👍🏻👍🏻

saya ambil probiotik tablet, alhamdulillah, membuang pun lawas, kencing kotor pun ok lepas amalkan probiotik, ambil yogurt pun boleh juga, byk kan pengambilan bakteria baik.

sama la saya dulu sis..mnum air berbotol2 shari, tapi tetap ad kencing kotor smpai msok wad..dengar doc ckap sy kurang mnum air mcm geram je..haha

Dlu masa baru kawin , sblm mngndung pnh kne...akk mnum air nira..alhamdulillah lega..mmg sakit woo kncg kotor ni