Pregnant dah 5 bulan tapi berat masih maintain dari awal pregnant

Macam mane ye nak naik kan berat mase pregnant ni ? Mase pregnant 6 week berat saye 48kg, lepas alahan teruk berat saye turun 46kg. Bile alahan dah takde berat saye 47kg sampai lah sekarang tak naik2. Lagipun saye ade gdm on insulin dan ubat. Bile nak makan lebih2 ni takut gula pulak naik tapi berat tak naik2.

21 Balas

saya pun gdm on ubat Metfomin, masa buka buku berat 87kg skrg 32week berat 85kg, masa scan 30week saya tanya berat baby Doc ckp normal, cuma saya kena ambik darah 2x check thyroid, doc risau punca tu berat saya tak naik.