Pregnant dah 5 bulan tapi berat masih maintain dari awal pregnant

Macam mane ye nak naik kan berat mase pregnant ni ? Mase pregnant 6 week berat saye 48kg, lepas alahan teruk berat saye turun 46kg. Bile alahan dah takde berat saye 47kg sampai lah sekarang tak naik2. Lagipun saye ade gdm on insulin dan ubat. Bile nak makan lebih2 ni takut gula pulak naik tapi berat tak naik2.

21 Balas

Saya pun maintain je berat badan dari first checkup sampai laa sekarang. ? nurse tanya kenapa tak selera makan ke? Saya cakap ada selera makan, kalau lapar memang saya makan saya bagitahu nurse. Tapi tak tahu kenapa pulak berat badan tak pernah naik walaupun 1kg. ? naik berapa gram je. Lepas tu turun balik. ?