Kira gerakkan baby

Macam mane ye nak kire pergerakkan baby ? Selang 5@10 minit tu di kire gerakkan kedua atau macam mane ? Contoh saye rase baby gerak pukul 1, then gerakkan kedua pukul 1.05. Tu dikire gerakkan kedua atau kene tunggu 10 minit baru dikire gerakkan kedua ?

10 Balas

kalau mcm sy , sy akan tick dalam wssp setiap kali rasa gerakan anak. so dalam sehari dpt 20-30 kali gerakan sebelum jam 9 malam. time nak record buku pink, sy akan monitor balik ambik yg selang 20-30 minit tu je. yang timing rapat rapat tu sy abaikan. just untuk record sy je dalam wsspz

10mo ago

masha Allah betul anonymous.. itulah, apa tujuan kita kira kick kan..sy pnh je baby slow gerak n ke PAC.Itupun yg sy kira baby kick by hours..tak ambil sgt jrak dekat2...kalau rasa2 baby slow, ada instinct baby lain macam..mmg kena terus ke pac..bnda kt dalam kn.kita pn xtau apa jadi...kdg trlalu sgka baik yang 'baby tidur' pn tak boleh..dlm.sejam mesti kena ada movment