Bayi Tidak Tidur Malam

Macam mana ye nk bg baby tidur mlm ? Dari pkul 2 pagi smpai pkul 8 pagi dia x nk tidur2 .. Dh brp kli menyusu , tukar pampers pn msih xnk tidur .. Asyik menangis je .. Baby 2minggu

24 Balas

saya bukan professional tapi nak bagi tips juga berdasarkan pengetahuan, 1) baby nb tak dapat kenal pasti lagi siang/malam. ibu bapa kenal train baby mula dari baru lahir. cth: bagi suasana gelap 2) kenyangkan bayi (susu) walaupun baby mmg akan kerap bangun utk susu semula. 3) bedung utk bayi rasa selesa. sebab dalam perut kan keadaan sempit, bila di luar dia perluakan suasana seperti dalam perut 4) keadaan yg selesa (tak panas dan tak terlalu sejuk) 5) cek perut sama ada kembung (boleh sapu minyak telon) 6) pasang white noise

2y ago

ank sy berjaga malam sis .smpai rasa sedih pun asa