Bayi Tidak Tidur Malam

Macam mana ye nk bg baby tidur mlm ? Dari pkul 2 pagi smpai pkul 8 pagi dia x nk tidur2 .. Dh brp kli menyusu , tukar pampers pn msih xnk tidur .. Asyik menangis je .. Baby 2minggu

24 Balas

nb memang gtu..ank sy bila dh sebulan dua gtu sy ajar dia ptg² main agah dia ,klau tido pun ok.. tapi lpas mgrib jgn bgi tido lagi..9 tu bru boleh tido..alhamdulillah mlm tk penah bjaga skrng dh 2thun dia..bila dh besar siang je sy bgi tdo antra pukul 1 atau 2..

boleh jadi mcm2 punca sis. cuba try urut perut dia, urut2 tapak kaki dia. kdg2 dia nak dipeluk masa tidur. nnti dia dah tidur boleh letak dia atas katil semula. kena cuba mcm2 cara utk bagi dia tidur. tp biasalah newborn ni mmg kena berkorban tidur sikit huhu

macam baby saya dlu sejam sekali bangun menangis melalak segala benda dah buat. Masa tu letih n emosi sangat. Alhamdulillah skg dah 6 bulan tido malam ada bangun 2-3kali utk susu. sabar ye mommy dia start 3 bulan shud b baby dah slowly tido lama.

anak saya 1thun 7bulan..bila dia tidur lewat ke,awal ke..pukul 2pg.sampailah pukul 5pg tk tidur..bgun main..lepas tu baru tidur..memang normal ke budak nak membesar mcm tu

normal..newborn baby mmang mcm tu kita sbg ibu ayah berkorban la waktu tido demi dia.. n jgn lupa juga check perutnya kot kembung 😁

normal ni..mgkn high need baby..xpe sis,try search2 mcm mane cara nk tenteramkan dia..mungkin cara kita pegang utk tdokan dia..

Klu semua cara tak jalan, org tua kata nama penuh @ nama panggilan tak sesuai. Panas. Kena ganti lain.

wktu siang kejutkn bby untk myusu 2 3 jam skli.. kejut je bg dia susu..

search ig baby language ..byk info pasal tangisan baby ..

2y ago

setuju ni.. belajar mententeramkan dan menidurkan bayi. 😊

lagi kesian lagi ii waktu baby sakit ...menangis je😞