Nak tambah berat baby dalam kandungan

Macam mana yaa nak tambah berat baby dalam kandungan? Sy skrg dh 34 weeks. Anak baru 2.1kg.. dr kata kecik.. macam manaa sy nak tmbhkan berat dia yaaa. Helpp ?

10 Balas

Bg pglamn sndri better bby kcik kt dlm mbsr kt luar.. Ssy mse 34w doc ckp bby prem n kcik tp bby ta na kuar lg.. Mse 38w5d last scan bby kt kk 2.2kg n tpksa jmp pkar n jmp pakar o & g sblm bsalin scan 2.6kg.. Alhamdulillah bby lhir 2.8kg p alhamdulillah bby 1m 4kg da.. Mbsr kt luar kcik dlm

Sy dr ank 1st smpai ank 3rd doc scan xpnah ckp bby kcik @ besar..kluar smua kcik2 je..2.3kg, 2.55kg,2.45kg.. tp wlau lahir kcik dieorg cpt naik berat bdn..jgn panik sgt klau doc ckp bby kcik mse scan..sbb doc gtau sy itu cume estimated blum tntu tpat..-/+

x perlu risau sis...kekadang time scan ukur pjg n berat bby x smstinyaa berat bby tu ngam2..mcm saya ank no.4 dktr scan kata kecik jerr..tp bila kluar 3.26kg..payah jugak nk meneran..dah la badan sy ni kecik jerr..sykur x bnyk koyak..😂😂😂

X yah la nak tambah berat baby dalam perut nanti nak meneran susah kawan2 janji dia sihat dalam kandungan & berat ikut sepatutnya dah ok baby besar nanti koyak & jahit sakit😭

Saya 2kg tapi doc tak suruh tambah lagi doc kata bagus ada peningkatan. Saya 2kg kaki dah tak larat bawak rasa bawak ape dekat kaki

Sy dlu dr ckp kcik .. tme tu usia kdgn 8bln lbh mmg nk bslin dh brp hr je .bby myb 2kg je atau kurg .lpstu lahir nk 3kg .hihi

Sy pun mcm tu, skrg dh 37 mnggu tp berat baby doc kata 2kg je,,risau sgt ni, mcm mna erk

Ish normal lah.. Sy 35w berat bby 2.2kg .. Dr ckp normal ..

Asl bby shat xpe sis. .😍. .InsyaALLAH baby okee je. .

Susu kot