Salam.. Baby sy kecik laa.. 28w baru 1kg.. Macam mana nak tambah berat baby ea?

8 Balas

wslm ,sy pun xsure ape yg sy amalkan...mungkin sy slu lapa makan nasi dlm kuantiti sikit tp kerap...susu dutch lady hari2 minum satu cawan je pgi n sblm tdo...29weeks alhamdulillah scan doc ckp baby berat 1.5kg normal

3y ago

alhamdulillah...

selalu nya da naik 7,8,9...fuhhhh pembesaran derang.... naik mendadak... jgn risau tp kene jaga jg... perubahan pola pemakanan kita kan berubah... tak caye tgk nanti. 😊

3y ago

boleh mkn.. tp kerap dlm portion yg sedikit... cuba amik buah yg ade serat... mknan berserat... kurang kan sikit lapar kita..

baby ada masa lagi nak membesar dekat dalam tu tak payah fikir tambah berat dia .. cukup hari naik la .. kalau baby boy siap² jela berapa kg dia boleh naik

minum susu sis. anmum org cakap bagi besar baby. tapi xsesuai utk ibu yg ada kencing manis

3y ago

hehe xboleh dah tu mnum ni. takpe sis, asalkan berat baby ada peningkatan setiap minggu, Insya Allah normal sihat Alhamdulilah semuanya 😊

normal kn? sbb bby sy pun sma dgn awk.. sy tnya doktr, doktr kta normal berat baby mcm tu

3y ago

oohh... ok3...

normal dah rasanya tu..sy 28 week 1.2kg je

minum susu anmum prisa coklat

minum susu