Baby kecik?

Assalamualaikum. Sy dah 34weeks. Ikut kn dlm apps ni berat bby 2.1kg. Sy scan baru2 ni berat bby 2.2kg. Tapi dktor still ckp baby kecik sikit. Normal ke? Ade tak cara nak tambahkan berat baby lagi sikit? Mknn ape yg ssuai nk bgi tambah berat bby dlm kandungan?#ingintahu #pleasehelp

5 Balas

Okay lah tu baby punya berat ikut umur dia. Baby kecik dekat dalam takpe senang bersalin. Nanti dah keluar bagi dia susu banyak2 hehe. Tapi saya ada baca kalau nak baby besar minum susu full cream. Boleh cuba tips ni

Normal sis sbb ada masa nak kejar lagi tu berat baby. Ni ada tips mknn yg boleh berat baby https://my.theasianparent.com/cara-menambahkan-berat-janin-dalam-kandungan/

Sama mcm sy masa 35 weeks baby kecik 2kg ja, lepastu sy cuba minum Dutch lady full cream n mkn pisang sbb ada yg saran kan, scan masa 36 weeks 5day berat baby 2.56kg

klau anak first kecik sikit xpa kot. klau besaq sgt sereyau pulak 😭. 2.2 kg ok latu. normal jaa.

Sya smalam app baby berat 2.4kg je 36w.. dr ckap normal sedang2😂