Membahagi masa

Macam mana nk bahagi2 masa tanpa rasa penat. Masa di tempat kerja, Masa buat kerja2 rumah, Masa utk anak2, Masa utk suami... Nk2 kalau mengandung utk manage semua di atas......

1 Balas

Kalo x larat buat keje rumah tinggal jer, esok2 blh buat.. Kna brbagi keje rumah dgn ank2 yg dh bsar dgn suami.. Ank2 sy suruh buat kerja kemas2 rumah, kmas dapur, siram pokok n cuci tndas.. Yg krja simple2 pun xpa..kalo nk hrpkan kita sorang buat mmg stress laa.. Suami blh suruh dia masak nasi, cuci pinggan, potong sayur, siang ayam ikan, basuh kain, lipat kain sma2.. Nanti dh siap smua krja blh blnja suami n ank2 mkn kat luar skali skala.. 😂😂