Tak Rasa Utk Bersama Suami

Salam semua.. Sy 9w+ pregnant.. Anak pertama.. Mmg normal ke kalau kita tak rasa feel utk bersama suami? Tak rasa seronok + sedikit sakit.. Ada tak yg mcm sy.. Kesian suami dh 2 minggu "cuti" walaupun dy cakap "xpela.. Dh sakit nk buat cmne.. Kena sabar la..."

2 Balas

Saya dapat tau pregnant masa kandungan dah 9w. Sebelum tau pregnant, hubungan suami isteri mcm biasa. Tp bila dpt tau pregnant, saya dan suami sama2 setuju taknak bersama sampai kandungan besar sikit. Sbb fikirkan susah nak dapat zuriat sebelum, soal seks kami ketepikan dulu demi keselamatan baby dalam kandungan. Suami isteri kena sama2 memahami. Tu kunci utama.

Ikut pengalaman saya kan. Memang macam tu rasanya. Lebih2 lagi anak pertama. Isteri fokus pada perut dia. Dan sebagai suami pun saya tak terfikir langsung nak bersama dalam keadaan dia lemah, mual dan sakit badan. Sebagai suami patut legakan isteri dengan cara urutan di kepala, bahu & kaki.