Senaman Ketika Mengandung

Hi mommies , nak tanya 33weeks senaman ape yg sesuai ye utk mudahkan proses bersalin nanti ? Sbb sye skrng banyak buat kerja2 rumah je tapi rse mcm belum cukup exercise lagi

2 Balas

kalau saya, buat jalan itik, senaman kupu2, squat, senaman kangkang, buat regangan sikit kat peha utk latih otot peha waktu bersalin nanti. buat slow2 dulu takpe janji hari2 rajin buat. ni pun saya baru belajar kat TikTok 😂 jom sama2 buat moga2 dipermudahkan urusan kita bersalin nanti 😊

saya tertanya-tanya jugakk dh masuk 33w ni saya rajin naik turun tangga je..pastu kemas rumah masak mcm biasa..tapi senaman x penah buat lgi