Pergerakan Baby Kandungan

Macam mana nak tahu baby dlm kandungan gerak ye? Kalau rase gerak je, tu tanda baby gerak ke?saya confius, ade org cakap baby akan tendang, tapi tak dela rasa tendang pun rase gerak kejap je.. Kandungan da 21 minggu.. Risaw jugak ni

8 Balas

Ha... Tunggu minggu ke 24..macam saya la minggu ke 19 aktif... Minggu ke 22 slow... Masuk ja minggu ke 24 dia punya aktif ...ya Allah sampai tak lena sbb duk main bola sepak

4y ago

😁😁

Sama macam sy masa 20weeks tu Rasa macam Ada angin. Tp tu dia dah mula gerak cuma belum kuat. Nanti dah 25 weeks cmtu mesti kuat 🥰 Now dah 26weeks 3day .. #firstbaby

betul, sy pon nk tawu jugak mcm mne rasa bby gerak, skrg dh 20weeks, ade laaa rse denyut2 gitu ,mcm angin pon ade , tp skejap2 je ,first baby, tkde pngalaman 😅

4y ago

Rasa mcm bubble meletup2 awal2 ni. Lelama nnt rasa gempa bumi. Ahahahaha

awal lg sis, sy 22w baru rasa baby gerak halus. Masuk 30w baru rase menendang n gerak aktif tu. Anak 1st lambat skit rasa. tak pandai nak agak.

Kalau yg tendang kuat, byk gerak2 yg lbh obvious tu biasanya after 25w ke atas. Kalau bawah 25w tu rase gerakkan yg lembut je. Hehe 😁

Sy week 19 20 bukan main active. Skrg week 21 dia rest kjp. Soon dia active balik la tu. Dont worry.

4y ago

Alamak sama la kita. Risau sy masuk 21w tak seaktif time 19w. Tp scan doc kata baby okay aktif je cuma taktau kenapa x rasa 😂

Nnti perut bonjol2. 21 week dia belom aktif sgt. Tp dia mmg akan pusing sana sini la.

Sy skang 22weeks br rase grak tu pun xkuat sgt la..tp masih ada rase grak la..