Kurang tendang

Nak tanya ada tak mommies pernah alami macam saya. Kandungan saya 30 minggu tapi saya tak rasa sangat baby tendang/gerak. Kalau dia gerak perlahan dan jarang sangat. Sampai susah nak kira kat buku pink. Bila cek dekat hospital dan klinik keadaan baby semua ok. ??

2 Balas

Smala mcm sy sist..hritu masa 38w..sy refer hsptL trus jam 9 pm tu..sbab tndangan baby kurang..check bukaan dah 3 cm...tpi xtw la kalau ada bukaan sy da kaitan dgn tndangan bby..tpi asal sist rasa xckup tndangan ..better refer hsptal trus..tkut ada apa2

Kalau rasa kurang kick, terus ke hospital. Kandungan saya 29 weeks kurang kick terus ke hospital, rupanya jantung baby tak stable. Alhamdulillah baby selamat. Jangan takut nak pergi hospital, doktor takkan marah. :)