Gerak baby

Start 18weeks saya dah rasa baby gerak. Saya nak masuk 21 weeks dah. Kalau ada time baby macam kurang gerak tu normal ke? Ke saya tak perasan dia gerak? Ke dia ada gerak cuma dia tak tendang? Risau pulak

3 Balas

Normal, asal dia ada gerak even sikit, sebab orang cakap baby masih kecil perut kita besar. Saya haritu dua minggu berturut turut pergi scan baby sebab risau tak berapa gerak 🥹🥹 tapi kalau awak risau awak pergi je jumpa doktor okeh

Normal dear. 28weeks above tu yg kawkaw bby akan kicking dalam perut 🤣 so dont worry too much k

ada je bby gerak. klu kita aktif mmg susah nk rasa.