25weeks Blom Rase Gerak

Sape mcm sye da 25 weeks msih blom rse janin gerak.. Just rse mcm angin2 je dlm perot ni.. Check heart beat baby okay je 4hari lepas.. Dlm scan pon okay je actif die gerak.. Tapi pelik nye knpe x rse mcm org lain rse.. Org lain siap bley rse baby mengeras la baby tendang la baby siku la.. Jelouse?

17 Balas

Sya masa 25 ke atas tu dah rasa tendangan.. Mungkin sbb perut sya nipis.. Pecah2 jgn ckp... Skrg dah 30 week lagi la kelihatan die punye pecah2 kulit perut.. Huhu btw sya oke je.. Nnt boleh pulih balik.. Tendangan skrg nie kdg2 smpi senget2 perut dikeje kan nye.. Hahahaha dont wrry sis nnt akn ada moment tu....

Sama sy dear.sbenarnya dh rasa cume xde tendngan yg kuat..sy 27w bru dpt rasa tendngan baby kuat..nt dear 27w keatas boleh nmpk lah perut senget2.hahahahaha cute je.jgn risauu dear lg2 1st preggy xtahu nk beza mana angin mana tendng kan..in sha Allah baik2 je..Aamiin

Sy 24weeks alhamdulillah dah dapat rasa. Tp x gerak selalu. Bila dah masuk 28weeks ke atas baru baby aktif sangat2. Lincah kat dalam. Sbb baby boy kot 😅 sis banyakkan sembang dgn baby. Pujuk dia gerak dgn penuh kasih sayang. 😊

Sy sekarang 26 weeks,baby dah bergerak2 la sampai nampak perut bergerak2 kne tendang. Sabar ya.. Baby ada buat movement just xrasa sgt lgi tu.. Hopefully tak lama lagi awak dah boleh rasa..3 minggu lgi dah nk kne start tick buku..ye dak?

Sy dlm 28weeks baru nk dpt rse tak silap . Skg ni dh 32weeks . Sblm tu duk sdeh dan risau sbb ingt baby tak okey tp bile tny dktr , dktr ckp perut tebal so lmbt lh sikit rse . Sis jgn risau insyaallah nnti msti dpt rse 😊

5y ago

Yup.. sama juga dgn saya..doc ckp kulit perut tebal...

ank first ke..biasa klu ank first mmg lmbt ckit rsa..sis jgn risau laa..nnt rsa la tu..sbnarnye rsa cam angin2 lam prut tu pn sbnarnye bby yg grak cuma pgerakan dia ckit sgt..nnt smnggu dua lg confirm mkin kuat tu

Xde rasa tendang2 halus ke ape ke sis? Atau sis x perasan kot, cuba main2 pusat.. Minum ais.. Jgn risau sis.. Setiap org x sama.. Tp rasa lg seminggu dua lg sis nak kena tick gerakan kan?

5y ago

Lgi 3 mnggu nurse da start suruh tick gerakan 😭

kdng2 mngdung anak permpuan.. sebb ank permpuan die mlas skit nk gerak2..insyaallah xder ap yg nk dirisaukn..

Sabar sis.. Jgn pkir bukn2.. Rileks.. Xlama lg rse la tu.. Sye ritu 26@27weeks cmtu bru rse.. Enjoy your moments..

5y ago

Okay sis😭

sya 18week dah rasa gerak2 lembut dan kuat,tendang..aktif sangat..pagi petang malam pun gerak.