anak makan sendiri

Macam mana nak suruh anak makan sendiri? Anak saya dah 8bulan. Saya bagi carrot/makanan yang di boleh suapkan sendiri dia just pegang and belek belek je.. tapi kalau benda yang tak boleh makan seperti baju,lampin,cermin mata dan handphone laju dia suap kedalam mulut.binggung saya tengok dia.?

9 Balas

Bagi makanan yang sedikit dulu depan dia.. lepas tu ajar.. kalau dia suap..awak tepuk tangan biar dia happy