ruam susu

Macam mana nak hilangkan ruam susu pada muka baby. Kesian tengok dia rasa tak selesa.. And ruam ni akan buat baby demam ke?

ruam susu
159 Balas

Anak sy juga pernah kena tahan di wad selama 8 hari.. Pipi dia bekerak, bdan dia timbul bintik2 merah, dktor sahkan eczema.. Kena bg masuk antibiotik.. Baby umo 3 mggu... Lepas tu kami berusaha cari apa yg sesuai tuk baby, sabun mandisama skali x guna, sbun cuci guna khas tuk baby, pelbagai cream juga d guna dari yg murah ke mahal, janji baby sembuh.. Kulit baby berbeza2, kami guna produk yg ni, bintik merah makin timbul, guna produk tu, sama juga, alhamdulillah, ibunya jmpa satu produk, jenama viprolabs, ada spray dan cream, harga agak mahal juga la.. (mudah2an iefa cepat sembuh).. Tapi yg penting baby selesa.. Dan ramai baby eczema juga guna viprolabs.. Sy Syor, 1,jmpa dktr, pastu try satu2 produk tp sedikit2 (calit) cream o spray ke kulit baby, klu x da merah2, ok la tu.. Tgok produk apa yg sesuai dgn dia, ingat, x semua baby sama.. Try beli yg kecik2.. Kami dah ada se toples ubat cream utk bg try.. 😅 tu la, akhirnya guna viprolabs dan ibu kena pantang dlm makanan jika baby masih minum susu ibu.. Food diary kena sedia..

4y ago

Viprolabs Cuma tuk kawal,kadg2 ruam tu pandai dtg juga,bila try makan yg tggi histamin.. bila dtg, baru guna. Iefa pun dah x berapa menggaru..