ruam baby

nak tnya, macam mana nak hilangkan ruam pada muka baby. baby sekarang 25 days. baru few day ni tumbuh ruam. kesian plk tngok dia.

8 Balas

Saya guna cream baby joielle , jiran sebelah suggest . Pakai sehari esok tu dia dah start kering , nanti dia jadi macam berkopeng tu . Lepas tu anak terus flawless . Kalau sekarang saya guna cream aloe vera tinea , kakak suggest . Boleh guna untuk macam macam , gigit nyamuk pun saya guna ni . Cuma susah nak cari dan lain tempat lain harga . Kat kampung saya paling murah RM6 . Kat tempat lain harga dia cecah RM18

X prlu letakan apa2.. Sbb anak sya dlu prnh alami slps seminggu lahir tumbuh ruam kat pipi dia.. Akan sembuh sendiri.. Klo boleh kerap bersihkan je lepas menyusu nasihat nurse masa tu.. Tp klo masih berlarutan spai berbulan2 boleh tanya doktor

Kakak saya dulu, mak saya pakai kan krim hazeline snow. Bedak wangi wangi ke losyen dia tak letak dekat muka baby dah.

5y ago

ok. tq sis.

sya pkai set mandi cetaphil n lotion😊alhamdulillah dlu ruam2 semua xnaik dh

Normal jgn letak apa2 k. Nnti 2 bln hilang sendiri.

boleh try cetaphill or cuci dengan air suam

Sy guna cream aloevera je sis...mmg mnjadi

letak alovera..kalau xok stop..