Mabuk, muntah

Macam mana nak hilangkan mabuk dan muntah2?

2 Balas

Sebulan saya hadap. Mabuk and muntah2. Macam saya mabuk tu tak boleh buat apa. Saya tidur sahaja. Ambil unpaid leave dan tidur je dekat rumah. Kerja rumah semua suami buat. Ada doktor cakap pagi tu bangun makan je apa apa dekat atas katil dulu cth cereal ke energy bar ke. Lepastu baru buat benda lain. Gi minum ke. Jgn start muntah. Kalau start the whole day muntah. Elak makanan yg trigger you untuk muntah. I makan asam sikit untuk kawal perasaan nak muntah. Sepanjang mabuk i tak lalu susu. Makanlah bubur ke apa ke kalau you rasa tu je boleh masuk dalam perut. Oh haaaa makan dalam kuantitit sikit but kerap. Supaya perut tak selalu kosong sampai menyebabkan perut kembung and menyebabkan kita nak muntah.

Hai awk boleh try supercube ginger lavender. Nak makan mcmtu boleh nak buat minuman pun boleh. Kalau nak try boleh ws sy wasap.my/60172871423/supercube