mabuk

macam mana nak hilangkan mabuk dan loya ya ? ?

10 Balas

kena try n error sis. yg sesuai dgn sy cuma hisap buah limau kasturi atau kunyah epal hijau je. baru loya tu kurang. asam² bg sy manis, buat sy lg loya. lain org lain caranya.. sis kena cuba satu²..

mandi pagi2 air sejuk2..sya buat mcm tu..3/4 hari hilang..dan.minum 2 botol air besar sehari.

Makan buah tembikai sis ok.. mcm saya asyik muntah Jew, lepas mkn buah tembikai 3hari dah ok

Saya minum air oren tropicana twister.. Lepas tu rasa segar sikit dan ada selera

Makan n makan.. jgb biar perut kosong..kena spare la roti siap2

Saya banyakkan tido je sis 😅

Kemam asam..beli yg jnis saiz kcik2 tu..

Makan gula2 tp jgn bnyk2..

Mkn buah oren sis

Makan buah