Stress

Ibu ibu yang berpengalaman, kenapa aek sejak mengandung ni asyik fikir keadaan baby dalam Perut.. Pikir benda yang tak sepatutnya,.. Contoh masalah kesihatan, masalah baby .. Stress betul.. Tak nak fikir tapi mesti akan terlintas kat kepala ni.. Saya da 32week skrg.. Hmm Itu memang salah satu simptom atau apa aek? Siapa pernah macam saya

11 Balas

Jangan kerap pikir negatif sis. Tak elok utk baby. Doa yg baik2 je untuk kandungan kita. In shaa Allah baby okay je tuu. Biasa laa dah masuk 3rd trimester, macam2 benda kita risau.

5y ago

Faham sis. Memang macam2 kita akan fikir selagi baby tak keluar. Setiap masa risau je. Takpe baby sis sihat je mcm mommy dia 💪

Penah jgk..nth la ye mgkin kita risau trlebih kot..tp bila check up ok stakat ni rasa lega skit .bykkan bdoa la..n nnt bole buat detail scan utk tgk keadaan kesihatan baby..

5y ago

:) sama2..

Semua org akan terfikir2 sbb baby dlm perut kita xnmpk depan mata. Mestilah kita risau. Insyaallah kita ikhtiar dgn pemakanan sihat, doa. Detail scan.

Bayangkan yg indah-indah saja mommy. Insya allah minda kita akan terarah positif, baby pun dpt aura positif. Enjoy the moments ya. Chill😉😉😉

Stress menunggu hr tu. Jgn fikir bukn2. Klu rs negtif, dgr kat youtube surah2 utk ibu mengandung, zikir penenang dan sebagainya.

pernah juga . tp,saya abaikan dan banyakkan doa. kadang tu terlebih risau even perut kena meja walaupun sikit . hee

tu biase... tp setiap kali terfikir gitu, doa yg baik²... insya Allah baiklah hendaknya...🥰

Sama la dgn sy. 32w . Sllu stress kt tmpt kerja. Kdng x tau apa yg sy stress sgt.

Normal. Nak hujung kehamilan mcm2 benda ada dlm fikiran... Jgn layan nnt stress.

Fikir yg positif2 je sis. Semoga dipermudahkan urusan ye. Aamiin 💕