puting susu botol adakah penyebab baby jdi keliru?

Macam mana nak buat baby direct bf balik ya .. Baby sya bru 13 hari then dokter sarankn bg susu formula sebab sya kurg susu . Tapi mslh skng ni baby dah xnk direct bf , dia nk ssu btol je . Baby macam keliru mana 1 puting ibu n puting btol susu . Sblom2 ni ok je bf tp hri ni baby dah xnk smpai nangis merjok

5 Balas

Iya boleh keliru puting sis..dulu anak saya pun selalu ipar sumbat susu fm sampai saya nak susu badan pun tak sempat..tapi lepas anak saya kena masuk dlm wad sbb keracunan susu botol tak sterile betul2, masa kena tahan tu hospital suruh paksa saya susukan badan, serius saya struggle gila masa tu nak susukan badan sbb anak dah keliru puting, saya mengadu itu ini dekat nurse dia bagi saya puting palsu yg plastic tu lekat dengan breast, alhamdulillah saya pakai dalam 3 hari je anak dah boleh direct minum dari puting breast saya..maybe sis boleh try beli..

2y ago

boleh saya tenfok tak puting mcm mana ? sbb anak saya pn keliru puting . start botol aritu dia dh tknk direct bf . em . saya bg dia direct dia tplak smbil nngis nngis