Baby 2 bulan xnk susu botol

Salam.. normal ke baby 2 bulan dah xnk susu botol..dia start mnum fm sejak lahir sampai sekarang cmpur dgn bf...sbelom ni ok je dia minum dlm botol..skrg ni dia xnk ..just nk susu bdan je..knp yer..risau sgt sb tkot baby xckup susu klau just minum susu badan...blh share x pengalaman ibu2 ..baby korg mcm tu x..mcm mne nk bg dia minum susu btol mcm biasa ..tlg yer..sy first mom

3 Balas

Jika tak bekerja teruskan je direct susu badan. InshaAllah susu badan cukup tu jika kerap susukan anak max 3 jam sekali. Usah fikir atau set di minda susu ibu tak cukup utk anak. Tiap2 kali susukan anak, niat kerana Allah, syukur dgn nikmat susu dan mohon Allah kurniakan susu yg cukup buat ibu dan anak. Welcome to fully breastfeeding mode❣️

Sama pengalaman mcm sy skrg ni 😅 Anak dh tknk botol tapi sy risau anak x kenyang sbb x pernah bagi full bf. Mmg hari2 sy mix bf & fm. Sy buat mcm ni puan. Puan kasi dulu susu badan then slow2 selitkan puting botol dlm mulut dia. Time tu dia x perasan la puting botol ke dada 😅 Sy buat mcm tu kt anak & dia hisap mcm biasa. Tu cara sy la

1y ago

Anak sy 3 bulan. Kalau mcm tu cuba puan tukar botol susu

Kalau baby nak bf je,ibu kena usaha meriahkan susu.Insyallah cukup susu ibu sesuai dengan keperluan anak