Susu badan

Ibu2, sy dh slmt mlhirkan baby boy comel 11 hari yg lalu. Baby sy xnk direct bf. Mgkn sbb keliru puting sbb sy 5 hri lps bsalin baru ada air susu. Now sy cmpur susu bdn n formula sbb baby xnk direct bf. Sy tpksa pam susu bila free. Ni hari ke 11 susu sy msh x mlimpah mnyebabkan sy kerap bengkak susu kalau x pam. Ada x yg tau knp? Sy dh try bnyk kli bf baby sy tp dia xnk siap mjerit2 menangis. #firstbaby #firstmom #pleasehelp

1 Balas

awak boleh belajar buat oral stimulation utk baby nipple confuse. baby awak baru 11hari belom terlambat utk pujuk baby directfeeding lagi. cuba check lekapan baby dgn breast awak betul tak. cuba share cara awak pam mcm mna? tunggu breast bengkak baru pam?

1y ago

Tq sis. Nnti sy try marmet. Nk kene bljr dlu cara marmet.