puting susu botol adakah penyebab baby jdi keliru?

Macam mana nak buat baby direct bf balik ya .. Baby sya bru 13 hari then dokter sarankn bg susu formula sebab sya kurg susu . Tapi mslh skng ni baby dah xnk direct bf , dia nk ssu btol je . Baby macam keliru mana 1 puting ibu n puting btol susu . Sblom2 ni ok je bf tp hri ni baby dah xnk smpai nangis merjok

5 Balas

Saya alami mslh yg sama. baby 13 ari arini. Susu byk tp baby x nk direct bf. Silap sy kenalkn botol terlalu awl sbb risau baby lapar. Baby ada kuning jd nak baby minum byk. Dah ikut cara² nurse ajar tapi baby tetap menolak. Rs menyesal sedih semua ada 😢

4y ago

Masalah sme dgn sy sis.. stress dh rse. Baby dh 38 hari. Xnk direct bf lgsg dh.. sy smpai tahap stress baby nangis melalak xnk direct bf. Hritu awal2 ajar botol sbb baby jaundice. Smpai skrg masih jaundice. Lps 14 hari kne ambik darah ajar direct bf baby boleh hisap lg. Lps tahu result ambik darah tngk jaundice masih tinggi trpkse bg botol blk. Last2 lps ambik darah 20 hari baby dh xnk direct bf. 😢