puting susu botol adakah penyebab baby jdi keliru?

Macam mana nak buat baby direct bf balik ya .. Baby sya bru 13 hari then dokter sarankn bg susu formula sebab sya kurg susu . Tapi mslh skng ni baby dah xnk direct bf , dia nk ssu btol je . Baby macam keliru mana 1 puting ibu n puting btol susu . Sblom2 ni ok je bf tp hri ni baby dah xnk smpai nangis merjok

5 Balas

sama dengan saya , anak 2 bulan . aritu check up kt klinik saya bgi susu kt botol sbb kt klinik kdg susah nak nyusu kan sbb ramai orang . start ke pakai botol tu dia dh tknk direct bf . saya bg dia , dia rolak tolak smbil nngis . saya terpaksa pam susu badan boh kt botol walaupun kt rmah . ada tk cara nak pujuk balik direct bf , sbb kalau kt rmah susah la asyik nak pam je . pastu kalau pam masa terbatas , kdg tengah malam terjaga nak susu . terpaksa la dengar mwragam dlu sementara nak pam susu . emm menyesal pn ada bg botol aritu tp tu la , atleast kalau nak 2-2 okay la . kalau berjalan blh guna botol em ni tolak langsung direct