Baby Gerak?

Hi mommies. Nak tanya, tak tahu ni feeling ke apa. Tapi lately ni kerap rasa macam baby gerak. Tapi slow je. Mula mula rasa macam feeling je kot, tapi makin kerap pulak. Tanya kawan, kawan kata baby gerak rasa nguit2 geli. Tapi saya punya rasa baby gerak. Tapi dia gerak sikit sikit. Betul ke baby gerak? Btw, saya dah 20 week.

1 Balas

Betul tu sis baby gerak2..sbb dah 20w kan..tp pgerakkan tu masih slow2..akan btambah pgerakkan nya seiring ptambahan udia kandungan..best kan?😍 Sy dlu anak ptama yg cuit2 geli tu sy xtau bla..sbb xda pgalaman kan😅 tp pgerakkan slow mcm ada slide2 dlm perut tu dkt 24w 1st pregnancy... now, mgandung anak kedua dah alert pgerakkan tu yg cuit2 sy start rasa 15w+ gitu..slow2 motion time 19w..skrg dah 22w+ mmg gerak2 aja laa..tp tendang blm sgt kot sbb anak ptama sy dlu pun nak 30w bru power gerak yg ada mcm rasa tendang2 tu 😅

5y ago

Yaa sis... Semoga proses melahirkan si comel sis nanti pun dipermudahkan segalanya...amin...amin...