HB LOW

Macam mana cara nak naikkan HB yer...sy skrg makan zinkofer 2x sehari... check up gn doktor 2 mgu sekali tapi hari ni HB makin drop ke 9.1...doktor cakap teruskan mkn zinkofer tu dulu sekarang sy 18 mgu..tolong ye mommies2 kalau ada cadangan untuk sy

19 Balas

pengalaman sy sis ms ank pertama.stiap kli cek msti nurse kecewa dgn thp kesihatan sy.memg xlps dr kena cek dgn doc.sbb sy kena anemia.ms tu sy akui sy jgk kurang mkn ubt doc bg sbb bau kuat smpai muntah,kemurungan satu hari klu mkn...lps tu doc ckp ank sy kecik sis dr usia.last nk bslin tu sy aml mkn gulsan setiap hari bsm ubat doc.last2 tu bru drh ok.tp ank sy lahir xckup berat sbb sy pon nk dkt bslin bru amal.berat ank hanya 2.17kg je,ms lhir 37w1d.ms lahir ank sy normal xde ap mslh.tp lps 2mggu ank sy mula tunjuk perubahan sikit2.dan akhirnya ank sy dijemput oleh maha pencipta..katanya doc ank sy mgkin ada mslh metabolik.tp xtau jnis ap..tu pon dia suspek je.so meninggal mcm tu je..klu lahir ank xckup brt jg2 lah dgn kemungkinan komplikasi lain..xpe sy redha..dan skrg sy mgndung lg.sgla jnis ubat doc sy telan walau nk muntah..d smping minum pati gulsan.alhamdulillah result sy sentiasa cantik...dan skrg ank sy bsr plk dh dari usia😅.hrp2 lahir sihat dan panjang umur la dia...