baby gerak

maaf tnya.. jgn kecam ok.. just nk tau mcm mne rsa baby gerak dlm perut? sy kdg ade rsa mcm something je gerak.. tp xtau yg gerak tu baby ke angin.. n lg satu, sllu dgr ibu2 ckp "perut mngeras"..msa perut mngeras tu rsa apa? huhu.. xde pngalaman sbb first pregnancy.. now bru 16weeks..

6 Balas

Mmg akn rs 'pergerakan' dlm perut. Instinctly, akn tahu itu baby. Blm lg klu baby sedu.. Itu pun akn rs tau. Mkn baby besar, perut u pun akn beralun skali. Bila pegang perut u dpt rs. Sy dulu baby aktif dr 10pm - 4am. Tidur pun x dpt. Belah pagi n petang x rs sgt, sbb byk bergerak. Klu time tidur mlm tu aktif sgt, sy psg lagu lullaby, kuranglah baby bergerak. Leyak dkt perut. Skrg dh 8 bulan, baby tidur nk kna ada lagu jdnya....

3y ago

owh..hehe tq ye..ank sy pn dh 4 bulan dh skrg..maybe soaln ni bru naik kot..huhu