Baby kurang gerak

Nak tnya..saya selama puasa ni ok je..baby pun aktif je start first puasa..tp start smalam baby kurang gerak la..rsa gerak tp tak mcm slalu la..slalu 2 jam skali..ni 3 kali je saya rsa..pagi kejap tgh hari kejap ptg kejap..saya pegi klinik smalam doktor ckp jantung baby smua ok..pkul11 mlm mcm tu baru rsa dy mcm aktif..tp hari ni pun saya tak rasa sgt baby gerak..lps berbuka pun senyap je..saya try tepuk2 goncang2 sikit perut..ad respon rsa dy gerak tp kejap je..pastu senyap balik..btw saya baru masuk 24 week

1 Balas

Kalau KK, kira gerakan masa 28 minggu untuk kiraan 10. So, saya tak lah pantau gerakan 10 tu awal drpd tu. Asalkan setiap kali pemeriksaan, saya dan kandungan ok. Tak suka risaukan diri. Nanti stress. # saya mula yakin tendangan baby pada minggu 24

1y ago

Chill2 je puan. Mudahan semuanya baik tanpa mudarat