Beza perut mengeras dgn baby bnyk gerak

hai ... sy 29w , sy nk tnya rsa perut mngeras tu mcm mna ye ? sbb sy rsa xpernah lalui . sy risau klau ad sakit prut sblm ni tu sbnrnya mngeras . baby plk klu bergerak lama .. 2 mnit xstop . normal k ?

2 Balas

Mengeras tu bila awak picit, memang rasa keras betul perut tu, macam takleh tekan langsung. Dan klau saya, rasa mcm baby bump tu jadi tinggi dan sakit.. bab bergerak lama tu.. saya pun x tau normal ke tak. Semalam pun terjadi kat saya. Biasa malam2 dia aktif lebih. Siang hari gerak kejap2. Tapi semalam lama sungguh dia gerak.. lebih 5 minit rsanya dia dok pusing2..

10mo ago

haaah mgkin kot . sy bnyk mnum air msak n mmg takde tahan kcing .. taknak bg dia mngeras . org ckp skit klu dia mngeras 🥲

sy pon da masuk 29 weeks. waktu pagi, start pukul 8 lebih keatas.. sy rasa dah baby gerak2.. kdg thgari.. kdg ptg.. mlm.. sy tak nak overthinking. asal da rasa lebih 10 kick, insyallah semuanya baik2 je. sy lagi risau kalau tak rasa apa2.

10mo ago

alhamdulillah ckup slalu 10kick sblm jam 3ptg . mlm aktif smpai 5mnit bergerak bergoncang prut belah kiri knan dibuatnya 😂 sy risau sbb kwn sy baby dia dah 35w mcm tu .. mninggal sbb trbelit tali pusat . dia ckp baby dia mmg aktif sblm tu .. then lama diam bru g hospital tpi dah lemas 😢 biasanya klu ank sy aktif then dia diam sy kcau blik , klau dia gerak bg respond bru sy brtenang .. klau dia diam mmg sy risau .. in shaa Allah tuhan jga dia dlm kndungan kita 🥹