Gerakan baby

Hai mommy2 semua saya ada soalan nk tya ye Sya skrg 24 weeks 4 days Saya dpt rsa baby gerak sejak 19 weeks makin lma makin rsa kuat gerakan kdg tu blh nnpk perut gerak then sya notice lately ny bila dh masuk 24 weeks sush sgt nk rsa baby gerak bila baring bru rsa kdg xrsa Lain sgt dgn sblm ny hari tu ada ke klinik, doc scan baby ada je Ke normal ye rsa mcm ny sbb sllu aktif skrg mcm xaktif sgt je risau saya... #firstbaby

4 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

normal sis kalau jarang gerak sbb baby dah besar,yg sy baca sbb baby tidur(mcm baby baru lahir) tidur lame..sy preggy yg kedua ni 16week dah rase gerak baby..now 24week pn rase baby kurang gerak..time malam sy baring nak tidur barula dia gerak2..

2y ago

kn..kdg buat risau je insya Allah baby ok

sama kak, kadang risau pernah dari kol 8 malm sampai kol 11 malam, biasa dia gerak gerak. buat lah macam pon, tetap diam lepas kol 11 lebih bukan main tak reti diam 😂 saje buat mama dia risau.

2y ago

Hihi..kn byk tido agknya yee

Sy pon bby gerak xberalun pon. tp sehari ckup Sy rse gerak tuu ada terutama lps mkn. wktu mlm. bgi Sy normal. Ada masa bby tido.

normal awk..sy pun mcm tu, awk kne rajin gosok²@usik² baby dlm tu..

2y ago

insyaAllah baik² je baby tu..awk baring mengiring ke kiri nnt lg dpt rasa..