baby gerak

maaf tnya.. jgn kecam ok.. just nk tau mcm mne rsa baby gerak dlm perut? sy kdg ade rsa mcm something je gerak.. tp xtau yg gerak tu baby ke angin.. n lg satu, sllu dgr ibu2 ckp "perut mngeras"..msa perut mngeras tu rsa apa? huhu.. xde pngalaman sbb first pregnancy.. now bru 16weeks..

6 Balas

setiap org xsama..ni sy share pngalaman sy la.. sy rs baby bergerak masa 18w ke atas...mula2 rs mcm bubble2 dlm perut...slalunya lps mkn dpt rs.. makin lama makin ketara pergerakkan...nnti sampai la bila dh bsr perut..sampai senget2 perut kalau baby grk.. ☺boleh nmpk beralun perut kita tu.. 🥰 kalo perut mengeras..utk sy..sy start rs masa 30w..rs mcm "hang" kjp perut tu..35w ke atas..bila baby mengeras..kalo puan tgh mkn ke..tgh berjalan ke...trus rs nk stop kejap dr bt apa2...xla rs sakit cuma senak tu ada jgk sikit...tp skejap2 je..sehari dlm 2,3 kali je...terutamanya tgh mkn atau lps mkn.. tp kalo dh rs mengeras dgn kerap...tu dh jadi tanda2 nk bersalin..kena pegi hspital dh.. 😊