baby gerak

maaf tnya.. jgn kecam ok.. just nk tau mcm mne rsa baby gerak dlm perut? sy kdg ade rsa mcm something je gerak.. tp xtau yg gerak tu baby ke angin.. n lg satu, sllu dgr ibu2 ckp "perut mngeras"..msa perut mngeras tu rsa apa? huhu.. xde pngalaman sbb first pregnancy.. now bru 16weeks..

6 Balas

Kalau rasa btl2 gerak mungkin 20week ke atas...kalau 16week ke atas tu kita akan rasa mcm denyut2 kt perut..sy xpasti tu gerak ke apa..walau pun anak nak masuk 3.smlm doc tnya sy dah rasa baby gerak ke?sy ckp belum cuma rasa mcm denyut2 tu..pastu doc ckp oh tu belum lagi gerakan..kalau gerak akan nampak kt perut mcm timbul tu.huhu.

4y ago

Mengeras mungkin dia aktif kot..sy slalu mengeras rasa tegang kalau time sy tido miring pastu sy baring mcm biasa time tu br rasa mengeras.sy pun x pasti sbb apa..tpi kalau dah mula gerak tu kalauengeras mgkin sbb baby tukar posisi.