Soal Bersama

Maaf tanyaa.. Agk segan tp xnk kena tanyaa.. Awal pregnant atau 9bulan pregnant, kena kurangkan bersama ke? Ada kata cm biasa je.. Ada kata kena kurangkan sbb tkot effect dkt baby..

1 Balas

Biasanya 1st trimester je orang berjaga2. Tp tgok ats ketahanan masing2 jgk sis. Ada org mmg blh bersama je takde masalah. Ada org kandungan dah besar pun, bila bersama ada pendarahan. Mcm sy, dr tau pregnant sampai skrg dah nak 29w, sy x berani lg nak bersama. Takde sejarah bleeding/spotting tp berjaga2 sbb sy susah nk dpt bby ni. So jaga elok2.

5y ago

Ouhh i see..itula..sy ttc lama tu xde la 7bulan..nak baby pon ambil masa jgk... Nak bersama tu nak tapi takot pulak dgn baby.. Tkot ada effect