Mahu bersama tapi takut.

Maaf nk tnye, lepas dapat tahu pregnant, bulan kebrpa ye ibu2x start bersama dengan suami blk, sbb sya dh 4 bulan lbh nk msk 5 bulan tp suami masih takut2x nk bersama sbb die kata tkt kena baby nnt? #ingintahu #seriusnanya

15 Balas

Saya pena tgk vdo kat fb, pregnancy mitos.. salah satunya mention ttg ada sstgh pasangan takut bsama sebab risau tkena pada baby.. itu semua mitos cuz baby berada dalam kantungnya dgn baik . Mustahil akan kena baby. Its just both of u, kalau rasa x slesa stop. Kalau slesa xda masalah. Skadar perkongsian ttg mitos pregnancy ketika bersama 😅

saya dari awal preg sampai 37minggu masih oke kalau nak besama ngan cik somi.. tapi sejak akhir ii ni 39minggu bukan kita yg takut tapi cik somi yang seram nak masuk 🤣🤣 dia kata ada rasa macam kepala baby je and x rasa macam selalu , tu takut tuu 🤣🤣 sedang kan kita xde ape pumm 😂😂

hehe..xde maknanya kena bby, jauh lagi tuu rahim ade bby dgn bhgian kemaluan kita.. boleh brsama slow2 dan nikmati, buang prasaan takut tu.. biasanya klu dh 8-9bulan bila brsama tu bru ade rasa mcm trlanggar2 sesuatu, tpi tu pun bukan bby, tu cume dinding rahim yg msih tebal.. rilexx~🤭

boleh bersama x de masalah..cuma posisi kena betul..bykkan membaca...kl waktu bersama rasa sakit atau pendarahan baik jgn...tapi so far ok je..saya bersama suami dari mula preg sampai skrg 5bulan 2minggu..mengandungkan kembar

suami Sy pulak amek time Sy nk dekat 5 bulan Dan esok tu appointment kk. so kalau cek appointment ok, xde pape la. masa awl tu xbole sbb uri kat bawah. skrg last scan ekor uri tu Ada kat bawah lg. Uri Naik tp x keseleruhan

sy awal2 dlu xkerap sgt besama.. smggu skali je, skrg ni dh 13weeks klau suami nak on je, dh brani dh.. sbb doc ckap dh msuk 13w ni xpayah rsau apa dh psal baby, cuma jaga mkan, jgn bt keja berat je la

Boleh je awak jgn takut2.. Cuma jgn terlalu kasar je la.. Pilih style yg sesuai untuk preggy momies.. Contohnya doggy style yg tk berlaga perut kalau bersama..

boleh je bersama ...jgn risau kata2 negativ pasal kena baby ni...hihih...kandungan ada selaput yg cover baby dr ancaman luar .....so ikut keselesaan pasangan

sy msuk 4bulan dah start bersama ..mase trimester pertama mmg tak berani langsung sbb pernah gugur..alhamdulillah kandungan kali ni sihat..skrg dah 5bulan

blh sis tp kna bhati2 kalau ada drh trun bttr stop... cri posisi yg tbaik untk bsama